Društvo IMPRO na Kulturnem bazarju v Kopru: delavnica Improvizacijsko gledališče

Izkustvena delavnica impro gledališča,
za koordinatorje KUV na osnovnih in srednjih šolah (OŠ3, SŠ)

ČET, 12. 10. 2023 ob 15:30
Mala dvorana Gledališča Koper

Na krajši delavnici improvizacijskega gledališča bomo spoznali osnove te uprizoritvene zvrsti. Improvizacijsko gledališče je gledališče brez vnaprej pripravljenega scenarija, prizori in predstava nastajajo pred gledalci in gledalkami ter z njihovo pomočjo. Delavnico bosta
vodili izkušeni mentorici iz Društva IMPRO, ki je nosilec številnih programov impro gledališča za otroke, mlade in odrasle.
ŠILA – Šolska impro liga je program improvizacijskega gledališča za dijake in dijakinje, ki že 26 let skrbi za kulturno rekreacijo mladih. V sodelovanju s srednjimi šolami in drugimi organizacijami po vsej Sloveniji vodimo redne delavnice impro gledališča, na katerih pod vodstvom izkušenih mentorjev in mentoric mladi razvijajo svoje mehke, socialne in uprizoritvene veščine. Ker se je izkazalo, da je improvizacijsko gledališče zvrst uprizoritvene umetnosti, ki je mladim blizu, se je leta 2007 razvila še MIŠ – Mala impro šola, ki je namenjena učencem in učenkam zadnje triade osnovnih šol.

Kotizacije ni, potrebna je prijava.
Trajanje: 60 min

Izvajata: Olivija Grafenauer in Mistral Majer, Društvo IMPRO

Nosilec: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Poteka v sklopu dogodka Kulturni bazar v regiji 2023 v organizaciji Ministrstva za kulturo, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Zavoda RS za šolstvo in Mestne občine Koper, izvršni producent: Gledališče Koper, koproducent: Cankarjev dom Ljubljana.

Povezave: https://kulturnibazar.si/objave/kulturni-bazar-v-regiji-2023/