ŠILA ekshibicija: 3 poti, 1 smer

Predstava impro gledališča
Za dijake_inje

PET, 26. 4. 2024 ob 18:00
Dijaški dom Tabor, gledališka dvorana, Ljubljana

Kdo sem jaz? Zakaj sem jaz? Kaj mam to na faci? Pogled v ogledalo lahko boli. Sploh če greš preblizu in se butneš v obraz. Kolikokrat si želimo, da bi lahko kaj na sebi spremenili? Aha, pa sem spet prišel do tiste točke, ko razmišljam, če bi bila moja življenjska pot kaj drugačna, če bi imel obrvi kot Cara Delevingne ali če bi znal govoriti kot Morgan Freeman. Ali morda, če bi moja sposobnost zapomniti si stvari bila boljša kot pri zlati ribici, ki je pravkar odkrila, da ima plavuti.

Vendar, življenje je kot impro predstava – nikoli ne veš, kaj boš dobil. Tako kot v improvizaciji, kjer je vsaka napaka priložnost za nov smeh, je vsak naš spodrsljaj priložnost, da odkrijemo nove plasti sebe. Ali res želimo biti večni popravljalci samih sebe, vedno na lovu za naslednjo veliko stvarjo, ki bo “popravila” naše življenje? Ali pa je morda čar prav v nepredvidljivosti, v tem, da sprejmemo svoje čudnosti in jih uporabimo kot svoj superpower?

Vabljeni na longform impro predstavo, kjer boste skupaj z nami raziskovali te čudovite, bizarnosti polne plasti najrazličnejših karakterjev. Zabavajmo se z našimi neumnostmi, slavimo naše napake in jih pretvorimo v umetnost. Zakaj bi se trudili biti boljši, ko pa lahko preprosto… postanemo drugi?

KDO: mešana zasedba šilark_jev
Mentorstvo in koncept: Jan Hrušovar

Vstopnice:
3 € osnovnošolci, dijaki in študenti / 5 € ostali

Trajanje: 75 min

————————————
Improvizacijsko gledališče je gledališče brez vnaprej pripravljenega scenarija. Improvizatorji in improvizatorke prizore gradijo pred vašimi očmi in s pomočjo vaših predlogov!

ŠILA je program improvizacijskega gledališča namenjen srednješolcem, ki že od leta 1997 spodbuja kulturno rekreacijo mladih.

Več na www.sila-impro.si

ŠILO podpirajo MOL Urad za mladino, Urad RS za mladino in JSKD.

 

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO