ŠILA – Šolska impro liga: Četrt stoletja / na festivalu Junij v Ljubljani

ŠILA – Šolska impro liga: Četrt stoletja

Zaključna predstava sezone

Festival Junij v Ljubljani, Kongresni trg
SOB, 18. 6. 2022 ob 20h
Za dijake in dijakinje

ŠILA – Šolska impro liga letos praznuje že 25 let. Spomladi smo s predstavami prevetrili celo Slovenijo in čas je, da sezono v velikem stilu tudi zaključimo. Na predstavi bodo nastopali dijaki – šilarji in šilarke iz vseh vključenih ekip. Skozi serijo krajših improviziranih prizorov se bomo obrnili nazaj in pogledali, kako se je vseslovensko gibanje dijaške improvizacije začelo, kako je raslo in kje je sedaj. Pogledali pa bomo tudi, kakšne so vse možnosti za naprej in kaj vse nas mogoče čaka v prihodnosti.

Improvizacijsko gledališče je gledališče brez vnaprej pripravljenega scenarija. Improvizatorji in improvizatorke prizore gradijo pred vašimi očmi in s pomočjo vaših predlogov!

ŠILA je program improvizacijskega gledališča namenjen srednješolcem, ki že od leta 1997 spodbuja kulturno rekreacijo mladih.

Več o ŠILI lahko najdete na www.sila-impro.si, Facebooku in Instagramu.

Vabljeni, da v tudi v prihodnji sezoni ponovno preživljate petkove popoldneve v družbi gledaliških improvizatorjev z vse Slovenije. Vsi prizori bodo nastajali pred vašimi očmi in z vašimi predlogi!

 

KDAJ: 18. 6., 20:00-21:30
KJE: Festival Junij v Ljubljani, Kongresni trg
KOLIKO: Brez vstopnine
KDO: Mešana zasedba ŠILA 25 let
Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO