Zvok mladosti: ŠILA predstava

Križanke, LJ
PET, 27. 5. 2022 ob 11:40-12:25
Za dijake in dijakinje

Predstava ŠILE – Šolske impro lige z mešano dijaško zasedbo na velikem odru ljubljanskih Križank na dogodku Zvok mladosti. Vabljeni tudi na druge dogodke v sklopu Zvoka mladosti za mlade med 15 in 30 let. Dogaja se cel dan. 😊

 

ZVOK MLADOSTI:
Vabimo vas, da se nam pridružite na osrednjem dogodku evropskega leta mladih z naslovom Zvok mladosti, ki bo potekal 27. maja, med 10. in 18. uro, v Križankah.

ZVOK MLADOSTI, s katerim bomo skupaj proslavili evropsko leto mladih, bo na enem mestu ob celodnevnem vzporednem dogajanju, ki se bo raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, povezal dialog z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in kulturno-glasbeni program. Vse aktivnosti, ki bodo potekale na dogodku, bodo predstavljene z vidika trajnostne in ekološke note ter podane na interaktiven, informativno – izobraževalen in zabaven način.

Teme v času evropskega leta mladih 2022 in na samem dogodku so vključevanje mladih v oblikovanje evropskih in nacionalnih politik, enakopravnost, trajnost in zeleni prehod, mobilnost, duševno zdravje ter kakovostna zaposlitev z možnostmi za izobraževanje in usposabljanje za Evropo prihodnosti.
Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Vabljeni, vstop je brezplačen!
Dijaki pozor! Na dogodku boste lahko prejeli tudi opravičilo za izostanek od pouka.

Program dogodka:

Na glavnem odru nas bosta čez celodnevno dogajanje popeljala Vid Sodnik in Kaja Grozina. Na oder bosta povabila Cirkus Fuskabo, Martino Ipšo, Impro: ŠILA, DJ Wood – D. Dan pa bomo zaključili ob zvokih Ukrajinskega mladinskega simfoničnega orkestra Music for the Future in Koala Voice.

Istočasno bo v Viteški dvorani pri Križankah potekal mladinki dialog in predstavitev programov Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota. Udeležili se boste lahko dveh pogovorov z odločevalci na temo trajnosti in podnebnih sprememb ter digitalizacije.

V okviru dogodka bo potekala tudi interaktivna sejemska dejavnost, na kateri se bodo predstavljale organizacije za mlade, okoljevarstvene in trajnostne organizacije ter vladni resorji. Skozi različne aktivnosti, kot so delavnice o oblikovanju predlogov za odločevalce, delavnice na temo duševnega zdravja, zaposlitve, kvizov o enakosti spolov, ponovne uporabe časopisnega papirja, izmenjevalnice ter mnogo drugih, bomo spoznavali trajnostne tematike.

Glavni organizator Zvoka mladosti je Urad RS za mladino, ki dogodek organizira v sodelovanju z MOVIT, Nacionalna agencija programov EU Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, Mladinskim svetom Slovenije, Mrežo MaMa in Mestno občino Ljubljana.

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/3194457354213699